OD OVE MEŠAVINE CVEĆE ĆE BUJATI KAO LUDO: Jeftin sastojak koji treba da napravi svaka žena, ČINI ČUDA U BAŠTI
Najbolje prirodno sredstvo za bujanje cveća, Foto: Printscreen YouTube/J.o.h.n Garden

MORATE ZNATI

OD OVE MEŠAVINE CVEĆE ĆE BUJATI KAO LUDO: Jeftin sastojak koji treba da napravi svaka žena, ČINI ČUDA U BAŠTI

Soda bikarbona se decenijama koristi kao pomoć u čišćenju kuće, dezinfekciji, kao prva pomoć za lepotu i zdravlje, ali isto tako može vam pomoći u dvorištu ili bašti. Evo kako.

Objavljeno:

Soda bikarbona umesto pesticida

Za suzbijanje štetočina soda bikarbona je 100 puta delotvornija i bolja od pesticida. Možete napraviti sprej s organskim pesticidima koji može ubiti insekte koji oštećuju biljke kao što su paukove grinje, a da ne ošteti korisne insekte, nas i našu planetu.

Pomešajte kaščicu sode bikarbone, jednu trećinu šoljice maslinovog ulja i jednu šoljicu vode. Ovu kombinaciju dobro promešajte da se soda bikarbona dobro otopi pa sve stavite u prskalicu i prskajte biljke.

 Koristite ovaj sprej i na ružama, vinovoj lozi i grožđu kada se pojavi plod.
Koristite ovaj sprej i na ružama, vinovoj lozi i grožđu kada se pojavi plod.foto: Printscreen YouTube/SNOVI, KUĆA, DOM

Ako se borite s gljivičnim oboljenjima biljke, prskajte ih ovom napitkom svaka dva dana dok se biljka ne izleči. Koristite ovaj sprej i na ružama, vinovoj lozi i grožđu kada se pojavi plod.

Ako imate problema s mravima, možete ih uništiti na njihovom izvoru kombinacijom sode bikarbone, šećera i sirćeta. Jednostavno dodajte pet kaščica šećera u prahu u posudu i pomešajte sa sodom bikarbonom. Nemojte koristiti kristal šećer, već samo šećer u prahu, jer su mravi dovoljno pametni da odvoje zrnca sode bikarbone od šećera.

Kad pojedu sodu bikarbonu pomešanu sa šećerom, to će ih uništiti. Kako biste bili sigurni da ste ubili sve mrave, uzmite jabukovo sirće u bocu s raspršivačem i poprskajte mravima put. Sigurno će ih ubiti jer sadrži fungicid koji je smrtonosan za mrave, piše "Stil".

BONUS VIDEO:

13:23

OVAJ CVET U SRBIJI IMA NAJTUŽNIJU SIMBOLIKU Za neke je ljubičasta biljka simbol večne ljubavi, a za neke VEČNE TUGE (VIDEO)

(Espreso / Žena / Prenela: I.O.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.